(099) 24-01-223

Камін в інтер'єрі квартири 2021. Види камінів

Камін в інтер'єрі квартири 2021. Види камінів
Креативний дизайн приміщення - основна складова затишного проживання в квартирі. Сьогодні існує безліч варіантів оформлення житла, одним з яких є монтаж каміна. Теоретично, власники квартири мають право отримати дозвіл на його будівництво. Але практична сторона питання часто примушує відмовитися від цієї ідеї, оскільки реалізація проєкту вимагає чимало грошових вкладень і фізичних зусиль.

Якщо ви хочете облаштувати камін в квартирі, зробити це можна, ознайомившись з безпечними, економічно вигідними, полегшеними варіантами монтажу конструкції. В рамках даної статті ви дізнаєтеся, як втілити в реальність навіть найнестандартніші рішення.

Для чого потрібен камін в квартирі

З давніх-давен каміни встановлювали з метою обігріву приміщень. Їх облаштовували в залах замків, в будинках знаті або невеликих мисливських будівлях. Раніше дозволити будівництво каміна могли люди з великим достатком, тому до цього дня він вважається елементом розкоші та багатства.

У нинішній час наявність в квартирі міні-печі дозволяє вирішити кілька завдань. Це не тільки джерело тепла, але й оригінальне доповнення до загальної концепції дизайну житла. Облаштування камінного порталу дозволяє забезпечити хороший затишний куточок в міській квартирі, де можна провести час за чашкою чаю в колі сім'ї та близьких друзів. З настанням осінніх холодів, коли центральне опалення ще не ввімкнули, домашня сучасна піч дозволить забезпечити тепло в будинку.

Як вибрати камін для квартир

Сучасні дизайнерські рішення пропонують безліч різновидів камінних установок. Залежно від індивідуальних переваг, фінансових можливостей і оформлення кімнати у споживача є можливість вибрати якісні, ергономічні конструкції будь-якого вподобаного дизайну. З огляду на, що камін є композиційним центром в приміщенні, важливо, щоб він оптимально вписувався в інтер'єр.

Якщо говорити про різновиди, то дані вироби бувають таких типів:

Декоративні.

Такі каміни в квартиру оптимально встановлювати в стіну. Його конструкція не передбачає наявність димоходу, виступаючи в ролі фальшкаміну. Сучасні архітектори з великим досвідом роботи рекомендують монтувати такий портал на етапі реконструкції або будівництва будинку.

Електричні.

Якщо ви хочете створити креативну споглядальну картинку в кімнаті, бездимний електрокамін, який не потребує особливих зусиль в обслуговуванні, підійде для цих цілей краще за все. У порівнянні з декоративними аналогами, електрокамін виступає не тільки в ролі декоративного елемента, але й служить обігрівальним елементом. У свою чергу вони можуть бути настільними, підвісними, пересувними, що вбудовуються.

Біокаміни.

Такі конструкції не вимагають установки додаткового димоходу, працюють автономно і поєднують в собі дві, на перший погляд не сумісні речі - наявність полум'я і відсутність при цьому звичного диму й кіптяви. Так, ви можете насолоджуватися грою полум'я в вітальні без супутніх незручностей.

Газові.

Каміни в квартирах, що працюють від газу, вимагають монтажу якісного і продуктивного димоходу, а також наявності стабільного припливу свіжого повітря в кімнату. Ці супутні вимоги часто стають каменем спотикання в питанні, чи варто встановлювати газовий камін в будинку.

Дров'яні.

Класичні моделі, якими їх звично представляти, коли мова йде про каміни. Однак реалізація подібного декору і опалювальної системи в квартирному приміщенні практично нереальна, оскільки тут не обійтися без міцного і надійного димоходу.

Де і як встановити камін в квартирах

Те, де і як буде монтуватися камінна установка, залежить від її габаритів, конструктивних особливостей і виду. Вбудоване обладнання найчастіше встановлюються в нішу стіни або в кутку кімнати. Це дозволяє істотно заощадити корисний простір приміщення, а також створити вдалу зону комфорту для споглядання з будь-якої точки огляду.

Якщо камін розташувати в центрі стіни, навпроти по обидва боки від нього актуально розставити м'які меблі. Такий варіант вважається класичним, проте сьогодні існує безліч нових концепцій подачі декоративного елемента.

Камін в квартирах: дизайн і фото

Щоб міні піч як декорація або обігрівальне обладнання ідеально гармоніювало з дизайном інтер'єру, варто правильно підібрати колір, розмір, оформлення каміна в квартирі за фото.

  1. Дров'яний з вогнетривкого бетону підійде для квартири з оформленням під старовину.
  2. Якщо ви хочете додати нотки романтизму, краще віддати перевагу газовому або електрокаміну в мисливському стилі.
  3. Оригінальним рішенням буде установка каміна між двома зонами, що доречно в однокімнатній квартирі студії.
Останні публікації