(099) 24-01-223

Як вибрати піч-камін?

Як вибрати піч-камін?
Коли міркуєш про інтер'єр власного будинку, з’являється сильне бажання звести воєдино отримання естетичного задоволення від красивого зовнішнього вигляду предметів інтер’єру і практичність їх застосування. Особливо це актуально, коли в оглядаємо грубки-каміни.

Напевно, практично кожного господаря заміського будинку хоча б раз відвідувала думка, що, мабуть, куплю камін і перетворю свій будинок в справжній сімейне вогнище.

Купуючи камін необхідно враховувати кілька факторів. Найголовніше – це те, з якою метою купується камін: як декорації або для обігріву приміщення. Також, необхідно звертати увагу і на деякі технічні моменти, такі як: досить великий простір для установки, наявність встановленого димоходу, довговічність і інші деталі.

Основні характеристики каміна (потужність топки і ККД каміна) вказуються в його паспорті.
Всі каміни можна умовно розділити на два типи – це електричні і каміни з відкритим полум’ям. Другий тип, в свою чергу, може бути, як з відкритою, так і закритою топкою. Звичайно, закрита топка забезпечує більш високу ступінь пожежної безпеки.

Якщо вас більше цікавить дизайн каміна, ніж його технічні характеристики, то варто трохи поговорити про стилі. Класичним варіантом вважається камін форми «П». Більш стриманий стиль завжди асоціюється з Англією. Такий камін ідеально об’єднається з таким же класичним інтер’єром і старовинними меблями. Залежно від загального інтер’єру приміщення, камін декорують за допомогою мармуру, полірованого вапняку, різьбленого дерева.
Надзвичайно привабливо виглядають каміни кутові виконані в стилі кантрі, що є більш демократичними.
Колірна палітра надзвичайна різноманітна. Портал каміна оформляється за допомогою дерев’яного масиву, черепашнику, цегли. Модерн і хай-тек дістався і до такої частини інтер’єру, як каміни. Внаслідок використання високих сучасних технологій і різних стилів незвичайний дизайнерське рішення може бути каміни кутові і класичні, але варто пам’ятати, що від коректної установки залежить довговічність використання, тому економити на цьому питанні не варто.
Незалежно від того, з якого матеріалу зроблений камін, і якого він стилю потрібно відзначити, що радість від придбання каміна проходить через деякий час, після чого він використовується кілька разів на місяць або рідше. Але, камін не повинен виглядати сумно в період простою, і це необхідно враховувати.

Сучасні технології не стоять на місці, і на зміну традиційним камінів прийшли грубки-каміни. Їх популярність зростає з кожним днем, адже кожному хочеться, щоб його заміський будинок виглядав просто чудово. Інженери-конструктори зробили все можливе, щоб
установка камінів не займала багато часу і сил. Так що практично кожен власник може порадувати себе і своїх близьких таким чудовим придбанням.
Візьмемо, наприклад, традиційні каміни, установка камінів цього типу вимагала створення окремого фундаменту, а для металевих печей камінів вам зовсім не доведеться це робити. Більш того, в сучасні печі каміни встановлюються жароміцні скляні дверцята, що з одного боку значно підвищує безпеку їх використання, а з іншого нічим не заважає вам грітися біля вогню і спостерігати за грайливим полум’ям в печі.

Як і будь-які інші обігрівальні прилади, грубки-каміни мають систему регулювання тепла, що подається. Таким чином, перевагою пічок-камінів є не тільки висока пожежна безпека і проста установка камінів, але і зручність їх використання.

Пічки-каміни можна умовно розділити на дві групи паливні та газові.
Твердим паливом в більшості випадків служить деревина або, як варіант, буре вугілля. Додаткове інфрачервоне тепло, яке передається від відкритого вогню через скляні дверцята, дозволяє швидше прогріти кімнату і створити так улюблений усіма нами затишок.
Правда той, хто думає, куплю камін паливного типу собі в заміський будинок, повинен пам’ятати про ряд недоліків.
Перший і¸ мабуть, головний – це те, що в силу своїх порівняно невеликих габаритів, такі каміни не здатні прогріти приміщення на довгий час. До того ж скляні дверцята, нехай вони навіть були виконані з дуже якісних матеріалів, покриваються кіптявою, а навіть маленька подряпина значно підвищує можливість серйозних ушкоджень.

Другий тип камінів – газовий. Їх головна відмінність в тому, що такий камін включає в себе дві топки: пічну і газову. Закриту пічну топку розташовують відразу під самим каміном, додатковий прогрів якого здійснюється за додатковими димооборотам, розташованим всередині. У даній конструкції є загальний димохід, а це є помітним плюсом при обігріві кімнати. У літню пору ви можете користуватися тільки каміном і не топити закриту грубку і, таким чином, економити на паливі.

Якщо ви є власником не дуже великого заміського будинку, то можна сміливо використовувати піч камін в якості основного джерела тепла.
Більш того, він досить ефективний для прогріву будинку в міжсезоння. Ну а якщо ви щасливий володар великого, просторого заміського будинку, то піч камін стане для вас прекрасним джерелом додаткового тепла і лаконічним прикрасою.

Останні публікації